Operator / Aegis Palvelut Oy


 
 
Etusivu Luettelo Käyttäjätiedot Ostoskori

HSGI SureGrip Padded Belt - Slotted


Avaa isompana

Hinta: 139.00
4 kappaletta

 
Kuvaus
Kuvat
Reviews
Muut tuotteet
Slotted eli halkiolliset versiot Slim- ja SureGrip vöistä mahdollistavat varustevyön tuomisen esiin halutulle matkalle PALS-kujien päälle. Tästä hyötyvät käyttäjät, jotka haluavat saada Slim-ja SureGripin edut käyttöönsä, mutta eivät halua luopua kaikkien vanhojen vyökiinnitteisten taskujen käyttämisestä. Toinen mahdollinen skenaario on kun operaattori on pakotettu kantamaan organisaation määräämää high ride pistoolikoteloa, jonka saa ainoastaan suoraan vyöhön kiinni.
Sure-Grip -tyyppisiä kokonaisuuksia kutsutaan suuressa maailmassa nimellä war belt tai battle belt. Se on tyypiltään 1st line belt, joka on osa linja-konseptia. 2- ja 3-linjat muodostaa suoja- tai varusteliivi sekä reppu tai rinkka, joita voidaan riisua tai ottaa kantoon tarpeen mukaan. Tämä järjestelmä ei ole hienoudestaan huolimatta Suomessa kovinkaan laajasti tunnettu ja käytetty. 1-linjaan kootaan yleensä kaikkein välttämättömimmät varusteet taistelijan selviytymisen kannalta ja se tulisi olla aina päällä. Tyypillisiä varusteita 1-linjassa on muutama kiväärin lipas sekä pistoolin lippaat, dumppi, pieni ensiaputasku ja valaisin. Vyössä voi olla myös muita varusteita tehtävästä sekä käyttäjän mieltymyksistä ja tarpeista riippuen.

HSGI Sure-Grip vyönalunen on nimensä mukaan erittäin pitävä. Koko vyö on vuorattu neopreenilla, jolla on saavutettu erinomaisen hyvä kitka sekä geelimäisen pehmeä tuntuma. Alunen vöineen pysyy kitkan ansiosta tarkasti aloillaan vaikka siihen olisi asennettu hieman kovemmallakin kitkalukituksella varustettu pistoolikotelo, joka vaatii terävän nykäisyn irrotakseen. Kitkapinta on osoittautunut täällä pohjolassa varsin tarpeelliseksi kylmänä vuodenaikana, jolloin pistoolivyö puetaan suoraan takin päälle eikä housuihin pujotettua alusvyötä voida käyttää. Sure-Grip pysyy siis hyvin aloillaan talvivaatetuksen päällä toisin kuin pelkkä pistoolivyö. Pehmuste lisää kokonaisuuden käyttömukavuutta, mutta ergonomiaa on kehitetty vielä tästäkin askeleen pidemmälle. Sisään on sijoitettu HDPE-muovijäykiste joka tietysti jäykistää vyötä, mutta myös poistaa tehokkaasti mahdolliset painepisteet, joita voi aiheutua esim. kovamuovisista pistoolikotelon kannattimesta. Jäykiste on helposti poistettavaissa jos käyttäjä ei koe sitä tarpeelliseksi. Samaa jäykistettä kannattaa käyttää työkaluna peittämään Sure-Gripin tarravuorausta kun sisävyötä asennetaan. Pehmusteesta ja jäykisteestä huolimatta vyö ei ole kuitenkaan paisunut liian paksuksi.

Lähes koko vyön ulkopinta on vuorattu tiheällä kolmerivisellä PALS-kanavoinnilla, jotka antavat laajat mahdollisuudet kiinnittää siihen taskuja ja varusteita. PALS-kanavat ovat ommeltu poikkeuksellisen tiukaksi. Vyön sisällä oleva jäykiste ja tiukat PALS-kujat mahdollistavat taskujen välyksettömän kiinnittymisen vyöhön. Ei siis juostessa heiluvia lipastaskuja. Epäkonventionaalisena ratkaisuna MOLLE-taskun voi kiinniittää toisesta laidasta PALS-kanaviin ja toisesta puolesta sisävyöhön. Näin taskustoa saadaan ulotettua enemmän vyön etualalle ja vastaavasti mahdutettua enemmnä taskuja vyöhön. Reisitelakkaa, dummpia tai pistoolikoteloa varrten molemmille sivuille sekä taakse on jätetty läpiviennit em. varusteiden roikottamista varten. Vyön yläreunaan on taas vastapainoksi sijoitettu neljä olkaimien kiinityspistettä, joilla taakkaa voidaan tarvittaessa siirtää pois lanteilta sekä lisätä kokonaisuuden tasapainoa.

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä vyö vaan pelkkä alunen, joka vaatii kaverikseen varsinaisen vyön. Tähän suosittelemme HSGI Cobra Riggers Belt-vyötä, mutta muutkin toki käyvät. Sisävyön kiinnitystä varten sisään on ommeltu koukkupuolen tarraa pitämään alunen ja vyö tiukkana pakettina, mutta sisävyö ilman tarran vastakappalettakin toimii.

Mitoitus - LUE AJATUKSELLA ENNEN TILAAMISTA
Slotted-mallit ovat hieman pidempiä kuin perinteiset mallit. Oikea istuvuus on yleensä hyvä kun päät tulevat mahdollisimman lähelle toisiaan menemättä kuitenkaan toistensa päälle. Mittaa lantion ympärys tyypillisten käyttövaatteiden päältä kangas- tai rullamitalla. SureGrip kiertää hieman ulompana kuin missä mittanauha, joten saatuun mittaustulokseen tulee lisätä noin 7% eli kertoa tulos kertoimella 1,07.

Esimerkki: käyttäjän ympärysmitta suoliluiden kohdalta on 86 cm ja siihen lisätään 7% eli mitta on 92 cm. Oikea SureGripin koko on medium vaikka alkuperäinen mitta 86 cm viittaa siihen, että medium olisi liian iso.

Kun tilaat HSGI Cobra Riggers Belt tai Duty-vyön käytettäväksi Sure-Gripin kanssa, käy alla olevasta taulukosta ilmi sopiva koko suhteessa Sure-Gripiin.

SureGrip Slotted pituusSure-Grip kokoCobra Riggers BeltSureGrip Duty Belt
90 cm, josta PALS 69 cmSmallMediumSmall
97 cm, josta PALS 82 cmMediumLargeMedium
110 cm, josta PALS 91 cmLargeXLLarge
120 cm, josta PALS 101 cmExtra Large2XLExtra Large

 
HSGI TACO Rifle - MOLLE

Tuotekoodi: HSGI-TACO-RFL

Hinta: 39.00

   
HSGI Cobra Belt 1.75" (Rigger)

Tuotekoodi: HSGI-COBRA-RG

Hinta: 95.00

 
 
HSGI SureGrip Padded Belt

Tuotekoodi: HSGI-SRGR

Hinta: 99.00

   
HSGI TACO Handcuff - MOLLE

Hinta: 39.99

 
Lataa...